Patelnia grillowa Navaris 30 cm żeliwna
Patelnia grillowa Navaris 30 cm żeliwna
Patelnia grillowa Navaris 30 cm żeliwna
Patelnia grillowa Navaris 30 cm żeliwna
Patelnia grillowa Navaris 30 cm żeliwna
Patelnia grillowa Navaris 30 cm żeliwna
Patelnia grillowa Navaris 30 cm żeliwna

Patelnia grillowa Navaris 30 cm żeliwna

365853
79,99 zł
Brutto

Patelnia grillowa Navaris 30 cm żeliwna

  • Doskonała kumulacja ciepła: Dzięki doskonałemu utrzymywaniu ciepła wstępnie sezonowana patelnia żeliwna Navaris pozwala cieszyć się doskonałym doświadczeniem kulinarnym i lepszymi rezultatami na płycie grzewczej, w piekarniku, a nawet przy ognisku.
  • Wstępnie sezonowana: Metalowa powierzchnia jest wstępnie nasączona olejem sojowym, dzięki czemu uzyskuje naturalne wykończenie, które z czasem będzie jeszcze lepsze. Ta niezwykle uniwersalna żeliwna patelnia jest idealna do duszenia, smażenia steków, pieczenia pizzy lub ciasta, grillowania, pieczenia i sauté.
  • Łatwa w użyciu: Dłuższa rączka z jednej strony i pętelka z drugiej pozwalają łatwo trzymać i kontrolować patelnię, a silikonowe nakładki do demontażu chronią dłonie przed poparzeniem.
  • Długa żywotność: Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi czyszczenia i ponownego sezonowania zawartymi w opisie produktu, a Twoja żelazna patelnia z wiekiem będzie coraz lepsza i posłuży Ci przez kolejne dekady.
  • Pielęgnacja i zastosowanie: Uwaga: żeliwna patelnia Navaris NIE nadaje się do mycia w zmywarce. Myj ręcznie tylko w ciepłej wodzie. Instrukcje dotyczące pielęgnacji można znaleźć w opisie.

Mycie

  • Myj tylko ręcznie. Używaj gąbki i nie używaj podkładek ściernych. Aby usunąć cząstki jedzenia, na rozgrzaną patelnię wsyp sól kuchenną, wyszoruj ją i opłucz.

Przechowywanie

  • Po wyczyszczeniu wysusz dobrze szmatką i umieść na chwilę na małym ogniu. Po całkowitym wyschnięciu wetrzyj w powierzchnię niewielką ilość oleju roślinnego lub rzepakowego. Pozostaw na kuchence na 5–10 minut i pozostaw do całkowitego ostygnięcia w bezpiecznym miejscu, z dala od dzieci.

Ponowne sezonowanie

  • Sezonowanie pomaga zapobiegać rdzewieniu. Umieść blachę pokrytą folią aluminiową na dolnej półce piekarnika. Umieść patelnię na górnej półce piekarnika i podgrzewaj przez 10 minut. Wyjmij i wetrzyj w powierzchnię niewielką ilość oleju roślinnego lub rzepakowego za pomocą ręcznika papierowego. Umieść patelnię z powrotem na górnej półce piekarnika na kolejne 10 minut. Następnie odwróć patelnię do góry nogami, aby nadmiar oleju ściekał na folię aluminiową pod spodem. „Piecz” patelnię przez 1 godzinę, wyjmij i pozostaw do ostygnięcia w bezpiecznym miejscu.

*Tłumaczenie opisu wykonane automatycznie, może zawierać błędy językowe

Szczegóły:

  • Średnica: 30 cm.
  • Wysokość: 6 cm
  • Długość uchwytu: 13 cm
  • Materiały: Żeliwo, silikon

Stan techniczny/wizualny:

  • Patelnia w pełni sprawna technicznie, powystawowa
  • Zdjęcia przedstawiają rzeczywisty stan wizualny
  • Sprzedaż dotyczy wyłącznie tego, co znajduje się na zdjęciach zamieszczonych w aukcji, brak dodatkowych akcesoriów
1 Przedmiot
Brak opinii
Produkt dodany do ulubionych