Twój koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Patelnia grillowa Navaris 30 cm żeliwna
365853
79,99 zł
Brutto
Patelnia grillowa Navaris 30 cm żeliwna
- Doskonała kumulacja ciepła: Dzięki doskonałemu utrzymywaniu ciepła wstępnie sezonowana patelnia żeliwna Navaris pozwala cieszyć się doskonałym doświadczeniem kulinarnym i lepszymi rezultatami na płycie grzewczej, w piekarniku, a nawet przy ognisku.
- Wstępnie sezonowana: Metalowa powierzchnia jest wstępnie nasączona olejem sojowym, dzięki czemu uzyskuje naturalne wykończenie, które z czasem będzie jeszcze lepsze. Ta niezwykle uniwersalna żeliwna patelnia jest idealna do duszenia, smażenia steków, pieczenia pizzy lub ciasta, grillowania, pieczenia i sauté.
- Łatwa w użyciu: Dłuższa rączka z jednej strony i pętelka z drugiej pozwalają łatwo trzymać i kontrolować patelnię, a silikonowe nakładki do demontażu chronią dłonie przed poparzeniem.
- Długa żywotność: Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi czyszczenia i ponownego sezonowania zawartymi w opisie produktu, a Twoja żelazna patelnia z wiekiem będzie coraz lepsza i posłuży Ci przez kolejne dekady.
- Pielęgnacja i zastosowanie: Uwaga: żeliwna patelnia Navaris NIE nadaje się do mycia w zmywarce. Myj ręcznie tylko w ciepłej wodzie. Instrukcje dotyczące pielęgnacji można znaleźć w opisie.
Mycie
- Myj tylko ręcznie. Używaj gąbki i nie używaj podkładek ściernych. Aby usunąć cząstki jedzenia, na rozgrzaną patelnię wsyp sól kuchenną, wyszoruj ją i opłucz.
Przechowywanie
- Po wyczyszczeniu wysusz dobrze szmatką i umieść na chwilę na małym ogniu. Po całkowitym wyschnięciu wetrzyj w powierzchnię niewielką ilość oleju roślinnego lub rzepakowego. Pozostaw na kuchence na 5–10 minut i pozostaw do całkowitego ostygnięcia w bezpiecznym miejscu, z dala od dzieci.
Ponowne sezonowanie
- Sezonowanie pomaga zapobiegać rdzewieniu. Umieść blachę pokrytą folią aluminiową na dolnej półce piekarnika. Umieść patelnię na górnej półce piekarnika i podgrzewaj przez 10 minut. Wyjmij i wetrzyj w powierzchnię niewielką ilość oleju roślinnego lub rzepakowego za pomocą ręcznika papierowego. Umieść patelnię z powrotem na górnej półce piekarnika na kolejne 10 minut. Następnie odwróć patelnię do góry nogami, aby nadmiar oleju ściekał na folię aluminiową pod spodem. „Piecz” patelnię przez 1 godzinę, wyjmij i pozostaw do ostygnięcia w bezpiecznym miejscu.
*Tłumaczenie opisu wykonane automatycznie, może zawierać błędy językowe
Szczegóły:
- Średnica: 30 cm.
- Wysokość: 6 cm
- Długość uchwytu: 13 cm
- Materiały: Żeliwo, silikon
Stan techniczny/wizualny:
- Patelnia w pełni sprawna technicznie, powystawowa
- Zdjęcia przedstawiają rzeczywisty stan wizualny
- Sprzedaż dotyczy wyłącznie tego, co znajduje się na zdjęciach zamieszczonych w aukcji, brak dodatkowych akcesoriów
1 Przedmiot
Brak opinii